Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek

kelimeleri biraz sağdan, az soldan, hadi aşağı, olmadı yukarı, bir ordan, bir burdan kesemeyeceğimiz bir inanç, bir referans var elimizde;
“Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık…”
| Hucurât,13

Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek de; kadın ve erkeği kendi yaratılışından uzaklaştırmadan yetiştirmenin mümkün olduğu inancıyla yazılmış. Küçük yaşlardan itibaren fıtratına sâdık kalınarak büyütülen çocukların ruh sağlığı açısından daha avantajlı olduğunu dile getiriyor Banu Yaşar.
Artık 21.yy’da herşeyde olduğu gibi iki gruba bölünmüş durumdayız. Ben insan neslinin korunması, aile düzenin devam etmesi ve kadîm değerlerin aktarılması için bu sorumluluğu almaya, paylaşmaya, bildirmeye niyet ettim. Banu Hanım’ın da dediği gibi “herşeyi genetiğe bağlama çabası, insanı sorumluluk alan ve davranışlarının sorumluluğunu taşıyan bir varlık olma boyutundan çıkarmaktadır.”
Evet babalar! Annelerin sütü var, bizde yok diye yan gelip yattınız ama biz bu defteri kapattık 🙂 siz de kendinize sorumluluk alan bir defter alınız, tek başınıza çocuğunuzla vakit geçirmenin yollarını arayınız. Sevgili duygusal analar, siz de lütfen babalara alan açınız.

“Baba çocuk ilişkisinde sınır koyma ve kuralların yanı sıra ilgi, şefkat, yakınlık da önemlidir. Baba bağırmadan, aşağılamadan da gücünü ve otoritesini hissettirebilir. Dengeli duruşuyla çocuğa güven verir. Hem güçlü hem de sevgi dolu olmak aynı zamanda şefkatini hissettirmek babanın en büyük mahareti olacaktır.

Çocuk anne ya da babasıyla özdeşim kurarak onlara benzemeye çalışır. Bilinç dışı yapılan bu özenme ve taklitler sayesinde çocuğun cinsel kimliği olgunlaşır. Erkek çocuk babasına, kız çocuk annesine benzemek için çaba sarf eder.

Çocuğun kendi cinsel kimliğine uygun bir şekilde yetiştirilmesinde babanın rolü çok büyüktür. Bu durum hem kız hem de erkek çocuk için geçerlidir.

Aynı zamanda çocukların karşı cins gibi davranmaları beklenmemeli ve bu davranış desteklenmemelidir. Örneğin, ‘aferin erkek gibi kız’ ya da ‘kız gibi uslu oğlan’ gibi yakıştırmalardan uzak durulmalıdır.”

Yorum bırakın